Okul Aile Birliği

Okul aile birliğinin kuruluş amacı,

Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda okul ile aile arasında bütünleşmeyi geliştirmek, veli ve öğretmenler arasında işbirliği sağlamaktır. Aile Birliği , okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve okula maddî katkı sağlamak üzere kurulur. Okul aile birliği okul müdürü, müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenci velilerinden seçilen yönetim kurulu başkan ve üyelerinden oluşur. Öğrencilerin disipline, ders çalışmaya, sorumluluk yüklenmelerine, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı , topluma yararlı fertler olarak yetişmelerini sağlamaya yardımcı olmak okul aile birliği görevleri arasındadır.